IMPLANTOLOGIJA

Zubni implantati

Implantologija

Ugradnja zubnih implantata predstavlja najučinkovitije i najmodernije rješenje za sve nedostatke zuba u čeljusti, neovisno o tome nedostaje li jedan ili nekoliko zuba u nizu.

Implantologija se sastoji od oralne kirurgije i zubne protetike.

Kroz implantologiju provodimo postupak koji se bavi svim oblicima nedostatka zubi, a glavni fokus nam je na ugradnji zubnih implantata kao osnovnog rješenja.

Postupak ugradnje zubnih implantata zahtjeva izuzetno educirano osoblje te vrhunsku medicinsku opremu. Predstavlja gotovo bezbolan i siguran zahvat u stomatologiji.

Također, samim zahvatom gotovo u potpunosti uklanjamo moguće probleme u konzumaciji hrane ili govora uzrokovanih gubitkom zubi.

Implantološki zahvat

Gubitak zuba uzrokovan vanjskim utjecajima ili starenjem može ozbiljno narušiti vaš izgled.

Neovisno o razlogu, izgubljeni zub mora se nadomjestiti, a terapija zubnim implantatima je dugotrajno, funkcionalno i estetsko rješenje koje osigurava pravilan zagriz i prekrasan osmijeh.

Što su zubni implantanti?

Zubni implantati su nadomjesci koji se ugrađuju u čeljusnu kost, kako bi zamijenili korijene zuba koji nedostaju.

Implantat u obliku vijka ugrađuje se u čeljusnu kost tamo gdje nedostaje zub, a na njega se postavlja implantatska struktura, na koju se zatim ugrađuje posebno oblikovan protetski rad.

Zubni implantat je izrađen od biokompatibilnog materijala koji srasta s kosti jer ga organizam ne prepoznaje kao strano tijelo.

U Poliklinici Niveus koristimo visokokvalitetne NOBEL BIOCARE implantate s dugogodišnjom tradicijom i konstantnim razvojem, a koji su pokazali najbolje rezultate i uspješnost.

Kada zubni implantati srastu s kosti, oni funkcioniraju jednako kao prirodni zubi, potpuno zamjenjuju zube koji nedostaju te vraćaju osjećaj samopouzdanja i podižu kvalitetu cjelokupnog života.

Svaki Nobel Biocare implantat je testiran, pod garancijom je na materijal te jamči odsutnost nedostataka u materijalu ili lom.

Cijena i trajanje zahvata ugradnje ovisi o broju ugrađenih implantata, stoga ako imate potrebu za ugradnjom zubnih implantata najbolje je posjetiti nas ili poslati upit na Polikliniku.

Kada koristimo zubne implantate?

Implantati se ugrađuju kod gubitka jednog zuba, nekoliko samostalnih zuba ili više zuba u nizu ili u kombinaciji s drugim zubima koji podupiru ostale fiksne ili mobilne protetske radove.

Ugradnja zubnog implantata predstavlja bolje rješenje u nedostatku jednog zuba, za razliku od sanacije nedostatka mostom i to iz jednostavnog razloga - ugradnjom implantata nema potrebe brusiti susjedne zdrave zube koji bi bili nosači mosta.

Vlatko Lovrinić
dr. med. dent.

 

Dr. med. dent. Vlatko Lovrinić naš je specijalist oralne kirurgije. Rođen je 1979. u Zagrebu, diplomirao je na Stomatološkom fakultetu zagrebačkog Sveučilišta 2004. godine, a 2009. godine završava specijalistički ispit iz oralne kirurgije. U nekoliko navrata boravi na sveučilištima u SAD-u (Oregon Health Sciences University, Portland; Loma Linda University, California), gdje se detaljno upoznaje s programom i postignućima te načinom rada tih uglednih centara. Redovito sudjeluje na brojnim kongresima i stručnim predavanjima iz područja dentalne implantologije i oralne kirurgije. Profesionalno i privatno užitak nam je raditi i družiti se sa dr. Lovrinićem, a vi znajte da ste uvijek u pravim rukama!

[testimonial_view id="1"]