zubne ljuskice

Blog

Cirkon-keramičke krunice – estetika i snaga prirodnog zuba

Ljepota osmijeha nenadmašna je kad su svi zubi potpuno prirodnog izgleda, skladni i bez upadljivih karakteristika. Refleksija svjetlosti i transparentnost koju pruža prirodan zub motivacija je koju svaki iskusan stomatolog želi prenijeti prilikom dizajniranja protetske terapije. Izgled i snaga poput prirodnog zuba - cilj je koji si uvijek iznova postavljamo tijekom svakog zahvata.

U planiranju idealnog osmijeha uvelike nam pomaže najnoviji materijal zubnih krunica besprijekorne estetike i nenadmašne čvrstoće, cirkon-keramičke krunice.

Odlikuje ih biokompatibilnost te savršena preciznost izrade, kao i idealno “pristajanje” na terapijski isplanirano mjesto unutar dentalne cjeline. Posebnost izrade cirkon-keramičkih krunica je u tome što se izrađuju strojno uz pomoć CAD-CAM tehnologije. 

Prije same izrade, uzima se otisak usne šupljine te se softverski do u milimetar precizno planira izgled budućeg protetskog nadomjestka prirodnog zuba kako bi bio u savršenom suodnosu s ostatkom zubi.

Cirkon-keramičke krunice protetska su terapija koja je vrlo tražena u našoj poliklinici. Osim što i sami najčešće preporučujemo ovaj materijal za restauraciju prirodne snage i estetike zuba, pacijenti sve više traže osmijeh koji će imitirati “prave”, prirodne zube, koji će pružati žvačnu moć bez obzira na čvrstoću hrane, koji će biti nepromijenjene boje i transparentnosti, bez obzira na obojenost hrane i pića. Više o krunicama >

U slučaju kada pacijent ima veliko karijesno oštećenje zuba te je stabilnost kompromitirana, cirkon-keramička krunica opcija je za koju se odlučujemo. 

Ako je zub, ili više njih, pretrpio traumu, ako je dotrajao te više nije na estetskoj i funkcionalnoj razini kao prije, cirkon-keramičke krunice odlično će obnoviti narušeno stanje zuba te ga učiniti snažnim i lijepog izgleda. Osim toga, estetski i funkcionalno gledajući, cirkon-keramičke krunice tvorit će perfektnu cjelinu zubnog mosta, neovisno od koliko se članova most sastoji. Također, u slučaju nedostatka jednog ili više zubi, cirkon-keramička krunica na dentalnom implantatu vjerno će replicirati prirodan korijen zuba, osigurat će ravnotežu žvačnog sustava i spriječiti gubitak zubne kosti, što je vrlo važno kako se ne bi dodatno narušila ravnoteža dentalnog sustava.

“Cirkonskim krunicama sasvim mijenjamo izgled i funkcionalnost zubi. Radi se o vrlo naprednom protetskom materijalu kojeg bih preporučila svim pacijentima kojima je potrebna restorativna stomatološka terapija”, ističe doktorica Iva Slade Knežević.

5 razloga zašto su cirkon-keramičke krunice najbolji izbor protetske terapije

Uz sve prethodno napisano, istaknuli bismo nekoliko važnih razloga zašto su cirkon-keramičke krunice odličan izbor:

  1. potrebno je manje brusiti zubno tkivo
  2. visoka preciznost izrade
  3. potpuno precizan dosjed krunice na zub što ujedno minimalizira mogućnost razvoja karijesa ispod krunice
  4. nema sivog presijavanja na zubno meso, kao kod metal-keramičkih krunica
  5. nenadmašna transparentnost i refleksija svjetlosti kao kod prirodnog zuba.

Želite li sasvim nov doživljaj restorativne terapije te ste u potrazi za poliklinikom koja u potpunosti sluša i razumije vaše želje, u Niveus poliklinici rado ćemo za vas na individualnim konzultacijama kreirati plan terapije s kojim ćete biti sretni, a nakon terapije ćete nas napustiti posve obnovljenog samopouzdanja i uljepšanog osmijeha. Obratite nam se s povjerenjem!

Pošaljite upit

The Gravity Forms plugin is not activated