IMPLANTOLOGIJA

Vrste zubnih nadogradnji

Jedan zub na implantatu

Zahvat planiramo temeljem rendgenske snimke i prethodnog pregleda. Na mjesto na kojem nedostaje zub ugrađujemo implantat.

Nakon perioda zacjeljivanja koji može trajati od 3 do 6 mjeseci, uzimamo otisak zuba po kojem se radi nadomjestak u obliku krunice zuba.

Vezani most na implantatima

Ako pacijentu nedostaju 3 zuba, preporuka je ugradnja mosta koji će imati nekoliko uporišta.

Nakon pregleda i planiranja zahvata ugrađuju se implantati.

Čim prođe period zarastanja koji traje nekoliko mjeseci, uzima se otisak prema kojem radimo most koji će nadomjestiti zube.

Implantati uz semicirkuralni (polukružni) most

U nedostatku više zuba, preporučujemo ugradnju polukružnog mosta na implantatima. Ovisno o stanju kostiju u čeljusti i njihovoj strukturi, određujemo pregled i planiranja zahvata te ugrađujemo implantat.

Nakon što je prošao period zarastanja u trajanju od nekoliko mjeseci, uzimamo otisak po kojem radimo most koji služi kao savršen nadomjestak izgubljenim zubima.

Ako implantat ima potrebnu stabilnost, tijekom zarastanja pacijent može nositi i privremeni rad.

Nakon zahvata, novi zubi izgledaju savršeno a tretirani pacijent ima osjećaj kao da posjeduje svoje prirodne zube.

Vlatko Lovrinić
dr. med. dent.

 

Dr. med. dent. Vlatko Lovrinić naš je specijalist oralne kirurgije. Rođen je 1979. u Zagrebu, diplomirao je na Stomatološkom fakultetu zagrebačkog Sveučilišta 2004. godine, a 2009. godine završava specijalistički ispit iz oralne kirurgije. U nekoliko navrata boravi na sveučilištima u SAD-u (Oregon Health Sciences University, Portland; Loma Linda University, California), gdje se detaljno upoznaje s programom i postignućima te načinom rada tih uglednih centara. Redovito sudjeluje na brojnim kongresima i stručnim predavanjima iz područja dentalne implantologije i oralne kirurgije. Profesionalno i privatno užitak nam je raditi i družiti se sa dr. Lovrinićem, a vi znajte da ste uvijek u pravim rukama!

[testimonial_view id="1"]