IMPLANTOLOGIJA

Vrste zubnih nadogradnji

Jedan zub na implantatu

Zahvat planiramo temeljem rendgenske snimke i prethodnog pregleda. Na mjesto na kojem nedostaje zub ugrađujemo implantat.

Nakon perioda zacjeljivanja koji može trajati od 3 do 6 mjeseci, uzimamo otisak zuba po kojem se radi nadomjestak u obliku krunice zuba.

Vezani most na implantatima

Ako pacijentu nedostaju 3 zuba, preporuka je ugradnja mosta koji će imati nekoliko uporišta.

Nakon pregleda i planiranja zahvata ugrađuju se implantati.

Čim prođe period zarastanja koji traje nekoliko mjeseci, uzima se otisak prema kojem radimo most koji će nadomjestiti zube.

Implantati uz semicirkuralni (polukružni) most

U nedostatku više zuba, preporučujemo ugradnju polukružnog mosta na implantatima. Ovisno o stanju kostiju u čeljusti i njihovoj strukturi, određujemo pregled i planiranja zahvata te ugrađujemo implantat.

Nakon što je prošao period zarastanja u trajanju od nekoliko mjeseci, uzimamo otisak po kojem radimo most koji služi kao savršen nadomjestak izgubljenim zubima.

Ako implantat ima potrebnu stabilnost, tijekom zarastanja pacijent može nositi i privremeni rad.

Nakon zahvata, novi zubi izgledaju savršeno a tretirani pacijent ima osjećaj kao da posjeduje svoje prirodne zube.

Vlatko Lovrinić
dr. med. dent.

 

Dr. med. dent. Vlatko Lovrinić naš je specijalist oralne kirurgije. Rođen je 1979. u Zagrebu, diplomirao je na Stomatološkom fakultetu zagrebačkog Sveučilišta 2004. godine, a 2009. godine završava specijalistički ispit iz oralne kirurgije. U nekoliko navrata boravi na sveučilištima u SAD-u (Oregon Health Sciences University, Portland; Loma Linda University, California), gdje se detaljno upoznaje s programom i postignućima te načinom rada tih uglednih centara. Redovito sudjeluje na brojnim kongresima i stručnim predavanjima iz područja dentalne implantologije i oralne kirurgije. Profesionalno i privatno užitak nam je raditi i družiti se sa dr. Lovrinićem, a vi znajte da ste uvijek u pravim rukama!

Poliklinika Niveus je moje omiljeno mjesto zdravlja i ljepote.

Iva Leko

Dom svih lijepih i zdravih ljudi.

Jelena Glišić

Vrhunska poliklinika, doktorica odlična!

Tina, Zagreb

Najbolja doktorica… super ambijent… ljubaznost na vrhuncu…
obavezno posjetiti.

Ana, Zagreb

Doktorica Iva je napažljiviji zubar. Čak ni najmanji detalji joj ne izmiču i ima razumijevanja za sve. Sama poliklinika ima najmoderniju opremu.

Jasmina, Šibenik

Moje zube može gledati i dirati samo dr. Iva!
Za ostalo postoje Ketonali.

Dado, Zagreb

Vrhunska briga o pacijentu!

Danijel, Zagreb