skinpenn

Blog

SkinPen i PRP

SkinPen tretman, ili tretman mikroiglicama, nekirurška je metoda za uklanjanje i ublažavanje bora, smanjenje ožiljaka, ispravljanje kožnih promjena i pomlađivanje lica. 

U tretmanu se koristi poseban SkinPen uređaj koji u dvadesetak minuta preciznog ubadanja iglica u kožu lica stvara više od milijun mikroskopskih ozljeda, pri čemu se aktiviraju prirodni mehanizmi samoobnavljanja kože. Ovim se postupkom potiče proizvodnju kolagena i osigurava prirodno i postepeno pomlađivanje kože, stvara zdraviji i svježi mladenački izgled. 

Ovisno o dubini bora i veličini ožiljaka, za vidljive rezultate potrebno je od 3 do 8 tretmana (s razmakom od mjesec dana između). Važno je napomenuti kako se SkinPenom ne postižu instant rezultati jer se tretmanom nastoji aktivirati prirodna regeneracijska sposobnost kože. Što znači da tretirana koža iz dana u dan postaje sve zaglađenija i ljepša. Zanimljivo je da se ti procesi nastavljaju i do godine dana nakon posljednjeg tretmana, zbog čega se SkinPen microneedling može smatrati i preventivnom anti age metodom

SkinPen se koristi isključivo u medicinskom okruženju, u rukama educiranih stručnjaka. Kontraindikacija gotovo da i nema. (Ipak, preporuka je da se trudnice, dojilje, osobe s aktivnim aknama i osobe koje uzimaju Roaccutane ne podvrgavaju tretmanu.) Crvenilo i iritacija nestaju unutar 24 sata, uz prikladnu kućnu njegu, hidrataciju, korištenje krema sa zaštitnim faktorom i izbjegavanje jakog direktnog sunca 72 sata nakon tretmana. 

SkinPen je, dakle, namijenjen svima onima koji žele na vrijeme usporiti starenje kože, osigurati mladolik izgled kože, umanjiti vidljivost bora te smanjiti ili ukloniti ožiljke. Prikladan je i kao jednokratni tretman za postizanje ljepše kože prije nekog posebnog događaja. 

Uz microneedling, PRP metoda stimuliranja i liječenja tkiva krvnom plazmom, još je jedan učinkovit i popularan postupak pomlađivanja kože lica i tijela. Naziva se još i stanična terapija, a pripravak se dobiva izoliranjem plazme iz manje količine krvi pacijenta. 

PRP (Platela Rich Plasma) je plazma bogata trombocitima kojima se stimulira prirodna regenerativna sposobnost kože, poboljšava se njezina hidratacija te se aktivira mikrocirkulacija. 

Dobivena plazma miješa se s anestetikom, kako bi tretman bio bezbolan, nakon čega se iglama ubrizgava u kožu, ne ostavljajući tragove uboda. Zbog korištenja vlastitog tkiva, tretman je u potpunosti prirodan. Cijeli postupak, od vađenja krvi, preko pripreme krvne plazme, do samog tretmana, traje oko 45 minuta

skin-penn2

Slično kao i sa SkinPenom, koža postepeno postaje svježija, s vremenom izgleda sve bolje. Razlog tome su matične stanice u krvnoj plazmi koje se pretvaraju u kolagen, čime nadoknađuju izgubljeni volumen kože i potiču njezinu obnovu. 

Za optimalan učinak preporučuje se PRP tretman obnavljati svakih 18 do 36 mjeseci, no ukoliko se s njime i ne nastavi, nema opasnosti od pogoršanja stanja kože. 

Kada je pravo vrijeme da se započne tretmanima? Iako su rezultati bolji kod mlađih osoba jer se mlađa koža brže regenerira i prirodno stvara više kolagena, dobne granice zapravo nema. 

Prednost tretmana je i bezbolnost; unatoč tome što se u oba tretmana koriste igle, stupanj nelagode kod pacijenata je minimalan.

Kao što to uvijek biva, uspješnost tretmana ovisi i o tome koliko se pacijentica/pacijent pridržava smjernica! Iznimno je važno da se nakon tretmana ne izlaže suncu, ne odlazi u saunu i bazene. Treba izbjegavati nanošenje šminke i maski za lice dok se koža ne oporavi. Osobama koje odlaze na tretmane botoxa i filera, savjetuje se razmak između tretmana.

Pošaljite upit