PRP / PRF metoda

PRP metoda

Ova vrsta terapije sve više se koristi u kirugiji za zacjeljivanje rana, liječenje sportskih ozljeda ili npr. estetskokorektivne svrhe. Ne postoji ništa bolje i sigurnije od vlastitog tkiva. Uz najbolje rezultate koji daju prirodan izgled nema rizika od infekcije.

PRP je skraćeni naziv od PLASMA RICH PLATETELT što znači da se koristi pročišćeni i obogaćeni dio krvi zvan plazma. Cilj je izolirati faktore rasta i matične stanice koje imaju snažan efekt pomlađivanja i obnove kože.

Ovo je 100% prirodni tretman i traje oko 45 minuta od vađenja i pripreme krvi do samog tretmana.

 

Izvadi se prvo manja količina krvi kao da vadite krv u laboratoriju, a potom se krv pripremi i razdvoji tekući dio krvi zvan plazma od staničnog dijela.

Plazma se pomiješa s anestetikom tako da je tretman bezbolan, a ubrizgava se s najmanjim iglama u kožu te ne ostaju nikakvi tragovi uboda igala.

Nakon toga se stavi maska s faktorima rasta koji dodatno potiču efekt pomlađivanja da koža bude sjajna, glatka i nježna.

Ovaj je tretman savršen za osobe koje ne žele invazivne i agresivne tretmane ili umjetan izgled. Cilj tretmana je da izgledate svježe i odmorno kao prije 10 i više godina. Da uklonite umorni izgled lica uz korekciju drugih estetskih nedostataka te pomlađivanje vrata, dekoltea ili šaka.

Bitno je da vam se ne žuri s rezultatima odmah, jer s vremenom budu sve bolji što pojedincima odgovara da se promjene ne vide naglo nego postupno. Pri tome nitko vas ne pita što se radili jer zadržavate prirodni izgled.

PRF metoda

I ovo je metoda korištenja vlastitih matičnih stanica. Točnije, PRF je skraćenica za pojam platelet-rich fibrin što u prijevodu znači "trombocitima obogaćen fibrin". Naše tijelo ima prirodnu sposobnost samoizlječenja, a u tom procesu veliku ulogu imaju matične stanice koje se korištenjem PRF metode primjenjuju i u stomatologiji. PRF metodom kroz aktivaciju matičnih stanica iz tijela obnavljaju se nova tkiva,te se dokazano znatno unapređuje cijeljenje te ubrzava proces i kvaliteta svakog operativnog zahvata.

 

PRF je potpuno sigurna i bezopasna metoda iz razloga što se koristi isključivo pacijentova krv. Proces započinje vađenjem krvi koja se daljnjom obradom kroz koagualaciju centrifugom u za to predviđenom stroju odvaja. Odvajanje krvi od crvenih krvnih stanica je vrlo brz i jednostavan proces kojim se dobiva plazma i fibrin koji se kasnije koriste kao biološki autotransplatant.

Postavljanje fibrina i plazme na isto mjesto nakon ekstrakcije zuba ubrzava proces zarastanja, proces prihvaćanja implantata te sam proces ugradnje implantata čini bržim i sigurnijim, te nadasve bezbolnim za pacijenta.

PRF se u osnovi koristi u rekonstruktivnim zahvatima vezano za dentalnu implantologiju u slučajevima nedostatka vertikalne i horizontalne dimenzije koštane strukture, otežanih cijeljenja u ustima, nakon vađenja zuba, operativnih zahvata, podizanju maksilarnih sinusa, liječenju komplikacija uzrokovanim perimplantitisom.

Ova se metoda preporučuje svima u kirurškim procesima, jer su rezultati zaista vrhunski.

 

Iva Slade Knežević
dr. med. dent.

 

Dr. med. dent. Iva Slade Knežević svoju ljubav prema dentalnoj medicini razvila je odrastajući u liječničkoj obitelji. Diplomirala je prije skoro desetljeća, a svoju stručnost razvijala je kroz rad u prestižnim privatnim poliklinikama koje naglasak stavljaju na individualni pristup svakom pacijentu uz maksimalno kvalitetan rezultat.

Poliklinika Niveus je moje omiljeno mjesto zdravlja i ljepote.

Iva Leko

Dom svih lijepih i zdravih ljudi.

Jelena Glišić

Vrhunska poliklinika, doktorica odlična!

Tina, Zagreb

Najbolja doktorica… super ambijent… ljubaznost na vrhuncu…
obavezno posjetiti.

Ana, Zagreb

Doktorica Iva je napažljiviji zubar. Čak ni najmanji detalji joj ne izmiču i ima razumijevanja za sve. Sama poliklinika ima najmoderniju opremu.

Jasmina, Šibenik

Moje zube može gledati i dirati samo dr. Iva!
Za ostalo postoje Ketonali.

Dado, Zagreb

Vrhunska briga o pacijentu!

Danijel, Zagreb