zubne ljuskice

Blog

Pravo je vrijeme za pravilan osmijeh s Invisalign nevidljivim aparatićem

Novost u našoj poliklinici je moderan, digitalno razvijen i učinkovit ortodontski tretman, cijenjen diljem svijeta - Invisalign sustav ispravljanja ortodontskih nepravilnosti osmijeha.

Milijuni osmijeha u potpunosti su transformirani ovom inovativnom ortodontskom terapijom, s naglaskom na SmartTrack višeslojni materijal i SmartForce tehnologiju. Invisalign prozirni aparatić (clear aligner) olakšava i uvelike skraćuje dosadašnji tijek ortodontske terapije jer je vrlo udoban za nošenje, aparatić je moguće skinuti tijekom jela pa ne ometa dnevnu rutinu, nema dobnog ograničenja za pacijente, ispravlja gotovo sve nepravilnosti zagriza te je potpuno transparentan – nitko neće znati da nosite ortodontski aparatić.

Ako ste osoba koja već dugo želi ispraviti određene nepravilnosti svojih zubi, no ne želite tradicionalne bravice jer estetski ne zadovoljavaju vaše kriterije, a i terapija ponekad zna biti dugotrajna, vjerujemo da ćete uz naš specijalistički tim dobiti optimalnu ortodontsku terapiju Invisalign prozirnim aparatićima. 

Vaši poslovni sastanci, rad s ljudima ili videopozivi s klijentima i dalje će protjecati ugodno, a vaša diskretna ortodontska terapija pozitivno će utjecati na vaše samopouzdanje iz tjedna u tjedan. Posjetite nas i prepustite u ruke našim iskusnim specijalistima na putu k zadivljujućoj transformaciji vašeg osmijeha.

Pitate se jeste li dobar kandidat?

Donijeli ste odluku da je vrijeme za ortodontsku terapiju ili vam je stomatolog savjetovao da razmislite o njoj?

Invisalign prozirni aparatići više su nego idealno rješenje za vas. Bez obzira na vašu dob, jednostavno i lako saznajte jeste li kandidat/kinja za ovaj ortodontski tretman na našim individualnim konzultacijama i planiranju terapije. Važan kriterij koji pacijenti trebaju zadovoljavati za ulazak u Invisalign terapiju su zdravi i potpuno sanirani zubi, bez obzira radi li se o djeci ili o odraslima.

Kako Invisalign mijenja vaš osmijeh?

Napredna SmartForce tehnologija u kombinaciji s SmartTrack udobnim, ali čvrstim višeslojnim materijalom od kojeg je Invisalign aparatić izrađen, zajednički djeluje na transformaciju osmijeha. 

Već na početku terapije, na prvom pregledu, precizno ćemo definirati vašu ortodontsku situaciju, i to:

  • uzimanjem otisaka i analizom modela u artikulatoru
  • digitalnom rendgenskom snimkom zubi i čeljusti
  • snimkom telerendgenom, odnosno prikazom odnosa vilica, tendenciju rasta i nagnutosti prednjih zubi - ekstraoralno (izvana) i intraoralno (iznutra) snimanje
  • iTero intraoralnom snimkom

S obzirom na težinu ortodontske anomalije, odredit će se precizan broj Invisalign udlaga, a uz to ćete moći vidjeti transformaciju vašeg osmijeha tijekom terapije, kao i konačan ishod terapije. 

 

Svaka udlaga nosi se oko tjedan dana, vrlo se jednostavno održava - ispire se mlakom vodom i pere četkicom za zube (preporučljivo je koristiti posebnu četkicu za udlage, a posebnu za zube), te se nosi 20-22 sata svakog dana. Tijekom jela i prilikom konzumacije vrućih pića aparatić ili vrlo obojene hrane, Invisalign se skida te se po završetku konzumacije opet vraća u usta.

Koje su indikacije za Invisalign terapiju?

Invisalign ortodontski prozirni aparatić sinergijski djeluje kako bi transformirao vaš osmijeh, u znatno kraćem razdoblju.

Ukoliko imate razmak među zubima koji vam smeta, ako su vaši zubi vrlo zbijeni ili imate nepravilan zagriz, ako imate otvoreni ili križni zagriz ili imate nepravilno izrasle rotirane zube, sve te ortodontske anomalije opterećuju vaš žvačni sustav, remete odnos sila i narušavaju ukupno zdravlje usne šupljine.

Glavna je, dakle, indikacija za nošenje Invisalign aparatića postizanje zdravog zubnog odnosa, a samim time uravnoteženog izgleda vaših zubi. Estetika, kao jednako važan kriterij, zapravo je “zrcalo zdravlja” jer se u simetriji očitava zdrav i uravnotežen odnos zubi u usnoj šupljini.

Wow, Invisalign je stvarno nešto posebno!

U pravu ste! Invisalign je savršena terapija za mnogobrojne pacijente

Ne narušava kvalitetu života, dapače, čini je boljom i utječe na samopouzdanje svakog pacijenta. Suvremena tehnologija pritom na najbolji mogući način vraća narušenu ravnotežu žvačnog sustava za potpuno dentalno zdravlje, primjenjujući točno određenu količinu sile na točno određeno mjesto. 

Osim što ćete morati obavljati manje kontrolnih pregleda jer ćete prilikom svakog posjeta dobiti barem 7 aparatića koji se mijenjaju po tjednima, i ukupna Invisalign ortodontska terapija trajat će znatno kraće nego terapija tradicionalnim metodama. Invisalign je zaista - wow!

Veselimo se dizajniranju vašeg pravilnog i zdravog osmijeha, stoga nas kontaktirajte i dogovorite termin pregleda s dr. med. dent. Ivom Slade Knežević - tijekom dana Invisaligna u našoj poliklinici, kreirat ćemo za vas personaliziranu terapiju uz čak 25% popusta!

Pošaljite upit

The Gravity Forms plugin is not activated