Zubni aparatići

Klasični aparatić za zube

Fiksni aparatići najučestaliji su i najučinkovitiji način izravnavanja zubi tj. ispravljanja ortodontskih anomalija.

Fiksni aparatić sastoji se od bravica koje su zalijepljene na Vaše zube s prednje strane, a povezuje ih žica cijelom dužinom.

Kad se jednom zalijepe na zube ne mogu se skidati do kraja terapije, a žice se tijekom terapije mijenjaju od tanjih ka debljima.

Pritom žica služi kako bi se stvorila napetost koja povlači zube u zadanom smjeru na temelju plana terapije i s vremenom ih pozicionira u željenu ravninu i pravilno oblikovan zubni luk.

Današnje bravice zadovoljavaju visoke kriterije estetike tako da su jedva primjetne.

Razvojem novih materijala i tehnika, fiksni aparatići su postali znatno ugodniji za nošenje, a smanjio se i broj potrebnih kontrolnih posjeta ortodontu tijekom terapije.

Najbolje doba za ortodontsko liječenje fiksnim aparatićem kod djece je od 12 do 14 godina, a u iznimnim slučajevima i ranije.

Danas, sve je veći broj odraslih pacijenata koji se odlučuju za ortodontsku terapiju fiksnim aparatićem kako bi stvorili dobre temelje za daljnju protetsku ili implantološku rekonstrukciju.

Pacijenti uz ortodontsku terapiju koriste i korektivnu kirurgiju čeljusti.

Također, uz fiksne aparatiće tu je i Invisalign – inovativni, prozirni aparatić koji izravnava Vaše zube.

Još jedan od načina je ortognatska kirurgija gdje pomicanjem jedne i/ili obje čeljusti dobivamo vrhunske rezultate - kako funkcijske tako i estetske. U takvoj metodi dobna granica pacijenta je nevažna.

Fiksni aparatić sinonim je ortodoncije i već desetljećima daje odlične rezultate stvarajući prekrasne osmijehe.

Liječenje je prilično individualno, a ovisi o vašim specifičnim potrebama. U prosjeku, očekivano trajanje terapije je do dvije godine, a individualnim savjetovanjem u našoj poliklinici možete saznati više o terapiji prilagođenoj Vama.

[testimonial_view id="1"]