Zubni aparatići

Klasični aparatić za zube

Fiksni aparatići najučestaliji su i najučinkovitiji način izravnavanja zubi tj. ispravljanja ortodontskih anomalija.

Fiksni aparatić sastoji se od bravica koje su zalijepljene na Vaše zube s prednje strane, a povezuje ih žica cijelom dužinom.

Kad se jednom zalijepe na zube ne mogu se skidati do kraja terapije, a žice se tijekom terapije mijenjaju od tanjih ka debljima.

Pritom žica služi kako bi se stvorila napetost koja povlači zube u zadanom smjeru na temelju plana terapije i s vremenom ih pozicionira u željenu ravninu i pravilno oblikovan zubni luk.

Današnje bravice zadovoljavaju visoke kriterije estetike tako da su jedva primjetne.

Razvojem novih materijala i tehnika, fiksni aparatići su postali znatno ugodniji za nošenje, a smanjio se i broj potrebnih kontrolnih posjeta ortodontu tijekom terapije.

Najbolje doba za ortodontsko liječenje fiksnim aparatićem kod djece je od 12 do 14 godina, a u iznimnim slučajevima i ranije.

Danas, sve je veći broj odraslih pacijenata koji se odlučuju za ortodontsku terapiju fiksnim aparatićem kako bi stvorili dobre temelje za daljnju protetsku ili implantološku rekonstrukciju.

Pacijenti uz ortodontsku terapiju koriste i korektivnu kirurgiju čeljusti.

Također, uz fiksne aparatiće tu je i Invisalign – inovativni, prozirni aparatić koji izravnava Vaše zube.

Još jedan od načina je ortognatska kirurgija gdje pomicanjem jedne i/ili obje čeljusti dobivamo vrhunske rezultate - kako funkcijske tako i estetske. U takvoj metodi dobna granica pacijenta je nevažna.

Fiksni aparatić sinonim je ortodoncije i već desetljećima daje odlične rezultate stvarajući prekrasne osmijehe.

Liječenje je prilično individualno, a ovisi o vašim specifičnim potrebama. U prosjeku, očekivano trajanje terapije je do dvije godine, a individualnim savjetovanjem u našoj poliklinici možete saznati više o terapiji prilagođenoj Vama.

Andrijana Kovačić
mr. sc. spec. ortodoncije

 

Za savršen osmijeh naših pacijenata brine se ortodontica dr. Kovačić.
Magistrirala je području stomatološke protetike i specijalizirala ortodonciju na sveučilištu u Zagrebu, a mnogi će je prepoznati iz posjeta domu zdravlja Zagreb Zapad gdje je radila kao voditeljica službe dentalne zdravstvene zaštite. Sada je naša voditeljica i iznimno ugodna suradnica.

Poliklinika Niveus je moje omiljeno mjesto zdravlja i ljepote.

Iva Leko

Dom svih lijepih i zdravih ljudi.

Jelena Glišić

Vrhunska poliklinika, doktorica odlična!

Tina, Zagreb

Najbolja doktorica… super ambijent… ljubaznost na vrhuncu…
obavezno posjetiti.

Ana, Zagreb

Doktorica Iva je napažljiviji zubar. Čak ni najmanji detalji joj ne izmiču i ima razumijevanja za sve. Sama poliklinika ima najmoderniju opremu.

Jasmina, Šibenik

Moje zube može gledati i dirati samo dr. Iva!
Za ostalo postoje Ketonali.

Dado, Zagreb

Vrhunska briga o pacijentu!

Danijel, Zagreb