zubne ljuskice

Blog

Implantati u estetskoj zoni

Nema sumnje da je osmijeh koji osvaja jedan od najvažnijih detalja na licu, no što kad se dogodi oštećenje jednog od prednjih zubi, sasvim izloženih pogledima? U poliklinici Niveus posebnim implanto-protetskim protokolom nadoknađujemo nedostatak zuba iz takozvane estetske zone stručno, ugodno i na najvišem estetsko - funkcionalnom nivou.

Oštećenje zuba koje rezultira njegovim gubitkom vrlo je neugodna situacija, posebice ako se radi o zubu iz prednjeg, estetskog dijela čeljusti. Kao i pri gubitku zuba iz bilo koje pozicije usne šupljine, vrlo je važno što prije nadomjestiti nastali nedostatak jer u protivnom dolazi do resorpcije kosti na mjestu na kojem zub nedostaje, kao i do progresivne deformacije čeljusne kosti, što može poprilično utjecati na ukupnu simetriju osmijeha, ali i na cjelokupni izgled lica.

U poliklinici Niveus za nedostatak jednog ili više zuba koristimo visokokvalitetne, premium implantate Nobel Biocare, titanske implantate koji su biokompatibilni s kosti u koju se ugrađuju. Vjerno i učinkovito zamjenjuju prirodni korijen zuba, a nakon ugradnje i oseointegracije, uz uvjet redovnih kontrola i besprijekorne dentalne higijene, dugotrajno vraćaju funkciju koju je imao naš prirodni zub.

Vjerujemo da se slažete s nama kad kažemo da lijep osmijeh otvara mnoga vrata. Ako ste se našli u situaciji da je jedan od vaših zubi iz prednje, estetske regije, oštećen traumom, infekcijom ili iz nekog drugog razloga te ga je potrebno vaditi, želimo vam obrazložiti zašto je upravo implanto-protetska terapija najbolja trenutno dostupna stomatološka terapija za rehabilitaciju estetske dentalne regije:

1. Održavanje žvačnog i anatomskog balansa
Kao što smo prethodno spomenuli, od velike je važnosti prilikom gubitka zuba što prije nadomjestiti nastali nedostatak. Budući da je anatomska harmonija na jako visokom mjestu razloga za nadomještanje zuba u estetskoj zoni, našim pacijentima preporučujemo ugradnju dentalnog implantata kao superiorne rehabilitacije za vraćanje izgubljene funkcije zuba. Premium implantati Nobel Biocare svojom vrhunskom kvalitetom izrade te stručnošću našeg implantologa postaju vaš tajni saveznik obnovljenog savršenog osmijeha – lijepog poput prirodnog. Valja naglasiti kako se svaki izgubljeni zub mora čim prije nadomjestiti jer u protivnom dolazi do žvačne neravnoteže, anatomskih pomaka čeljusti, što u konačnici rezultira asimetrijom lica.

2. Prednost implantološke terapije u estetskoj zoni naspram zubnog mosta
Premda zubni most brzo i efikasno vraća izgubljenu funkcionalnost žvačnog sustava, činjenica je da ugradnjom zubnog implantata ipak čuvamo zubnu kost koja se, u protivnom, neminovno resorbira. Također, ugradnjom implantata i biranjem cirkonske zubne krunice, zub dobiva posve prirodan luminiscentan i transparentan izgled. Osim toga, zubno meso se ponovno estetski prikladno formira oko zubne krune, što daje posve vjeran izgled prirodnog zuba.

3. Implantati u estetskoj zoni vraćaju svježinu i mladolikost

Postizanje profinjenog izgleda naš stručni tim svakodnevno obavlja s posebnom predanošću detaljima. Zaista nema ljepšeg osjećaja od prvog pogleda u ogledalo naših pacijenata, kad napokon ugledaju svoj novi osmijeh. Niz predivnih zubi koji čine čaroban, skladan osmijeh uistinu vraća poljuljano samopouzdanje i elan te, kako nam naši pacijenti uvijek iznova vole reći, pomlađuje.

4. Digitalizacija u stomatologiji proces ugradnje implantata čini savršeno preciznim

Poliklinika Niveus prati najnovije svjetske trendove, a povrh svega, želimo stalnim usavršavanjem i modernizacijom opreme našim sadašnjim i budućim pacijentima pružiti najbolju dentalnu skrb. Najnovije tehnologije koje koristimo omogućavaju nam najprecizniju terapiju, individualnu kreiranu prema vašim potrebama. Ugradnja zubnih implantata Nobel Biocare u našoj poliklinici učinit će vas, bez pretjerivanja, novom osobom s anatomski posve vjerodostojnim cirkonskim krunicama na implantatu.


Priuštiti sebi novo samopouzdanje, darovati si pažnju i brigu o zdravlju, trebao bi biti prioritet svih nas. Upravo zato, pozivamo vas na individualne konzultacije kako bismo zajedno odabrali personaliziranu terapiju za vas. Ispunite kontakt formu i očekujte naš odgovor. Detalji zaista čine razliku!

Pošaljite upit