Estetika lica

Načinom života, utjecajem vremenskih uvjeta, onečišćenja, djelovanjem stresa, struktura naše kože postupno se oštećuje. Na licu se pojavljuju sitne bore koje s vremenom postaju izraženije i pretvaraju se u brazde.

Karakteristične crte lica se mijenjaju, lice gubi na čvrstoći i definiranosti. Mlada koža je elastična, sjajna i glatka zahvaljujući kolagenu, elastinu, vodi i sastojku koji se prirodno nalazi u tijelu – hijaluronskoj kiselini. S godinama se sadržaj hijaluronske kiseline u koži smanjuje, što uzrokuje njezinu slabiju hidrataciju i posljedično nastajanje bora.

U našoj poliklinici koristimo Juvaderm paletu proizvoda. To je vodeći švicarski inovator u području injekcijskih dermalnih filera nove generacije i jedna od najbrže rastućih tvrtki na području estetske dermatologije, a omogućuju savršeno prirodne i dugotrajne rezultate.

To su proizvodi razvijeni iz hijaluronske kiseline koja je i prirodno prisutna u organizmu, stoga su biokompatibilni i predstavljaju sigurno i učinkovito rješenje za:

 

  • Zaglađivanje površinskih bora i korekciju dubokih bora i brazdi
  • Naglašavanje kontura usana i povećanje njihova volumena
  • Oblikovanje kontura lica
  • Obnavljanje nekadašnjeg volumena lica i rehidraciju kože

Jednostavno i potpuno neinvazivno – ubrizgavanjem intradermalnim injekcijama u željena područja: bore na licu i čelu, obraze, usne, ožiljke. Odmah ćete, kroz 30-ak minuta, prirodno i bezbolno vidjeti razliku te bez produženog oporavka koja će trajati 12 do 18 mjeseci.

Novost na našem tržištu su i Juvéderm® fileri sa dodatkom anestetika koji pružaju ugodniji osjećaj pri aplikaciji u osobito osjetljiva područja.

Botox efikasno briše bore sa čela, bore koje su nastale mrštenjem te sitne bore oko očiju. Može ukloniti i bore na nosu te podignuti obrve, kuteve usana, a može i zategnuti vrat.

Čudesne aplikacije botoxa uključuju i spuštanje usne kod pacijenata kojima se previše vidi zubno meso te sužavanje lica kod onih koji imaju previše izraženu muskulaturu za žvakanje. U posljednjih dvadeset godina botox je donio najveći napredak u suvremenoj estetskoj i općoj medicini.

Ako vam se čini da je kombinacija umora, stresa i vremena ostavila vidljive znakove na Vašem licu koji Vam se ne sviđaju, pripremite dodatna pitanja koja Vas zanimaju i javite nam se za detaljni pregled i savjetovanje.

Irijana Rajković
dr. med.

 

Dr. med. Irijana Rajković specijalistica je plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije. Prva je i jedina hrvatska liječnica koja predaje na Američkoj Akademiji za estetsku medicinu. Njezine kvalifikacije i rezultati rada učinili su je poznatom širom svijeta stoga bi mogli beskrajno nizati njezine uspjehe, no reći ćemo još samo da smo izuzetno ponosni što je naš stručni suradnik i dio našeg liječničkog tima.

Više o dr. Irijani: www.dr-rajkovic.hr

 

Poliklinika Niveus je moje omiljeno mjesto zdravlja i ljepote.

Iva Leko

Dom svih lijepih i zdravih ljudi.

Jelena Glišić

Vrhunska poliklinika, doktorica odlična!

Tina, Zagreb

Najbolja doktorica… super ambijent… ljubaznost na vrhuncu…
obavezno posjetiti.

Ana, Zagreb

Doktorica Iva je napažljiviji zubar. Čak ni najmanji detalji joj ne izmiču i ima razumijevanja za sve. Sama poliklinika ima najmoderniju opremu.

Jasmina, Šibenik

Moje zube može gledati i dirati samo dr. Iva!
Za ostalo postoje Ketonali.

Dado, Zagreb

Vrhunska briga o pacijentu!

Danijel, Zagreb